O NATEČAJU

»Forever forward«, nenehno odkrivanje novega, osredotočenost na razvoj in prihodnost je osrednja filozofija znamke Dunlop. Share Dunlop Spirit je natečaj, s katerim spodbujamo in iščemo isto misleče, ki bodo naš raziskovalni duh ponesli v svet ter z njim dosegali najbolj nenavadne in vzbudljive presežke.

K sodelovanju v natečaju smo povabili vse tiste, ki želijo presegati meje vsakdana. Share Dunlop Spirit je prava izkušnja za vse, ki jim že sama misel na motošport, raziskovanje in odkrivanje novega pospeši kri po žilah. V Dunlopu smo tako poskrbeli za postavljeno infrastrukturo, nekaj izjemnih ekskluzivnih doživetij, ki si jih želi vsak ljubitelj vonja vročih pnevmatik, ter kar zajetno žepnino za uspešno pot.

Na Dunlopovem zaključnem dogodku, ki je potekal 19. maja 2018 v Vili Podvin, smo med sedmimi finalisti izbrali tisto ekipo, ki se bo po mnenju 4-članske strokovne komisije na poti najbolj identificirala z Dunlopovim duhom in doživela Dunlop v vsej svoji razsežnosti ter poskrbela za nepozabno doživetje za celotno Slovenijo.

KAKŠEN BO ROAD TRIP?

Za najbolj dunlopovsko ekipo se je izkazala skupina Mal na zrak, ki se bo z avtomobilom Mercedes xxx, opremljenim z vrhunskimi Dunlop pnevmatikami in žepnino v vrednosti 7.000 evrov odpravila na adrenalina poln »road trip«. Cilj »road trip-a« bo mesto Dreghorn, kjer je bil rojen John Boyd Dunlop, izumitelj pnevmatike Dunlop. Odločitev, kako bodo zmagovalci izvedli pot do cilja in skozi katere države se bodo podali je njihova, vendar se bodo morali na poti soočiti z v naprej določenimi izzivi in doživetji. Najpomembnejša doživetja bodo kot vloge oz. bloge in objave delili na YouTube kanalu, Facebooku in Instagram profilu projekta ter s tem v svojo zgodbo vpletali tudi vse v domači Sloveniji. Njihove objave bodo gostovale tudi v oddaji Avtomobilnost na RTV Slovenija, ki že od samega začetka spremlja in dokumentira projekt Share Dunlop Spirit. Glavna misija nepozabnega »road trip-a« je odkriti Dunlopov svet, prebuditi njegov duh, ga deliti, spodbujati in se na pustolovščini od Slovenije do Dreghorna in nazaj predati dogodivščini, ki ji ne bo para.

OBVEZNA IN IZBRANA DOŽIVETJA NA POTI

Natančna pot do Škotske in nazaj je torej prepuščena skupini Mal na zrak, vendar pa bodo morali na poti opraviti v naprej določena Dunlop doživetja in izzive:

  1. Obiskati najznamenitejše nemško dirkališče Nurburgring, odpeljati krog po stezi in doživeti energijo »Ringa«.
  2. Ena od nalog zmagovalcev je tudi ta, da izmed treh veličastnih dogodkov izberejo tistega, ki ga želijo obiskati na svoji pustolovščini. Ekipa Mal na zrak se je odločila za Silverstone Moto GP, Dunlop pa jim bo priskrbel vstopnice.
  3. Zmagovalna ekipa bo morala odkriti Dunlopovo zgodbo skozi rojstno mesto izumitelja Johna Boyda Dunlopa ter obiskati Narodni muzej Škotske, kjer hranijo prvo pnevmatiko Dunlop, na koncu pa pripraviti navdušujočo zgodbo njenega rojstva in bliskovitega razmaha.
  4. Zmagovalna ekipa bo morala na svoji poti opraviti še 4 dodatne izzive po lastni izbiri. Dva od njih je določila v naprej, dva pa si bo izbrala na poti.


SPOZNAJ ČLANE EKIPE MAL NA ZRAK

DODATNI IZZIVI

1. izziv

Prvi izziv bo preizkusil meje iznajdljivosti članov ekipe Mal na zrak. Ekipa se bo razdelila v dve skupini, pri čemer bo vsaka zase pripravila vlog o svojem poteku dneva. Ena skupina bo imela za spanje, transport in doživetja tega dneva na voljo visok proračun, druga pa zelo nizek. O tem, katera skupina bo uživala v luksuzu in katera bo morala pokazati maksimalno dozo iznajdljivosti, bo odločil žreb.

2. izziv

Drugi izziv, ki bo potekal v izbranem mestu, bo med člane skupine prinesel kanček tekmovalnosti, saj bo vsak član do določenega cilja moral priti z drugačnim transportnim medijem: peš, z avtomobilom, vlakom, avtobusom ali podzemno železnico. Kdo bo prvi?

Ne zamudite divjih,
ekskluzivnih in pestrih
dogodivščin naših
popotnikov!

Spremljaj Dunlopove popotnike na njihovem nepozabnem in divjem raziskovanju Škotske