NAGRADNI NATEČAJ SHARE DUNLOP SPIRIT

SPLOŠNI POGOJI IN PRAVILA SODELOVANJA

SPLOŠNO

Ti splošni pogoji in pravila sodelovanja (v nadaljevanju: pravila) predpisujejo pogoje za sodelovanje v – nagradni igri z nazivom »Share Dunlop Spirit« (Deli Dunlopov duh) (v nadaljevanju: nagradni natečaj ali natečaj). Pravila so objavljena na spletni strani natečaja www.dunlop-spirit.si, v zavihku »O natečaju«.

S sodelovanjem v nagradnem natečaju udeleženec v nagradnem natečaju (v nadaljevanju: udeleženec) potrjuje, da je seznanjen s politiko obdelave njegovih osebnih podatkov in da se strinja, da se njegovi osebni podatki uporabljajo za v teh pravilih navedene namene.

PODATKI O ORGANIZATORJU NAGRADNEGA NATEČAJA

Organizator nagradnega natečaja (Deli Dunlopov duh)  je Goodyear Dunlop Sava Tires d.d., Škofjeloška cesta 6, 4000 Kranj (v nadaljevanju: organizator). Za izvedbo natečaja skrbi organizator nagradnega natečaja.

Nagradni natečaj poteka v Sloveniji, in sicer preko spletne strani organizatorja na url naslovu www.dunlop-spirit.si

OSNOVNI PODATKI O NATEČAJU

NAMEN NATEČAJA

Namen nagradnega natečaja je promocija blagovne znamke Dunlop. Namen natečaja je tudi spodbujati k raziskovanju, kreativnosti, odkrivanju novega ter k spoštovanju narave in družbe, v kateri živimo.

Nagradni natečaj ne ustvarja nobenega prihodka, prav tako natečaj nima pridobitnega namena.

VSEBINA NATEČAJA

Natečaj predstavlja mehanizem za izbor zmagovalne ekipe, ki bo prejela nagradno »Share Dunlop Spirit avanturo«. »Share Dunlop Spirit avantura« je popotovanje (angleško: road trip) od Slovenije do mesta Dreghorn na Škotskem in nazaj. Namen popotovanja je obeležitev 130 let od izuma pnevmatike Dunlop ter širitev identitete ter osebnosti znamke Dunlop. Zmagovalna ekipa bo za izvedbo »Share Dunlop Spirit avanture« prejela osnovno infrastrukturo (avtomobil in denarno nagrado/žepnino za potrebe izvedbe poti) ter navodila za doživetja na poti. Slednja obsegajo nujno izvedbo:

 • ekskluzivna doživetja na poti (izbor enega izmed navedenih oziroma podanih avtomobilističnih/motociklističnih dogodkov ter vožnja na dirkališču Nurburgring),
 • izbrane Dunlop izzive po lastnem izboru,
 • odkrivanja zgodovine Dunlop pnevmatike (kot navedeno v opisu nagradnega natečaja na www.dunlop-spirit.si).

Kako bo ekipa pot od Slovenije do Škotske in nazaj načrtovala ter katera dodatna doživetja in izzive bo vključila, je stvar dokončnega predloga ekipe ter potrditve organizatorja.

KDO LAHKO SODELUJE V NATEČAJU

Na natečaj se prijavi vsaka skupina, katero sestavljata vsaj 2 člana in maksimalno 4 člani (v nadaljevanju: ekipa ali skupina).

V natečaju iščemo popotnike, ki ljubijo spoznavanje in ustvarjanje novega ter svoja spoznanja in znanja želijo deliti z ljudmi. Dobrodošlo je poznavanje in sposobnost komuniciranja prek družbenih medijev, ustvarjanja vsebin za omenjene medije ter tehnične sposobnosti upravljanja z infrastrukturo ustvarjanja vsebin za družbene medije.

Natečaj je namenjen polnoletnim in popolnoma poslovno sposobnim fizičnim osebam s stalnim ali začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. V primeru prijave družine se kot člana ekipe lahko prijavi tudi mladoletno osebo, ki pa mora biti prijavljena skupaj v isti skupini s staršem ali skrbnikom. V prijavljeni ekipi morata vsaj dve osebi imeti veljaven vozniški izpit B kategorije.

V nagradnem natečaju ne morejo sodelovati pravne osebe in zaposleni pri organizatorju oziroma v z njim povezanih družbah, člani komisije ter zaposleni v podjetjih, ki sodelujejo pri organizaciji, trženju in izvedbi nagradnega natečaja ter njihovi ožji družinski člani. Kot ožji družinski člani se štejejo sorodniki do kateregakoli kolena v ravni vrsti ter do četrtega kolena v stranski vrsti, zakonci in osebe v svaštvu do drugega kolena, ne glede na to, ali je zakonska zveza prenehala, oz. osebe, s katero zaposleni živi v življenjski skupnosti, ki je po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo, ne glede na to, ali je ta življenjska skupnost prenehala. Navedene osebe bodo iz natečaja izključene s strani organizatorja.

Nakup ni pogoj za sodelovanje v natečaju. Za udeležbo v natečaju tudi ni potrebno nobeno vplačilo.

ČAS TRAJANJA NATEČAJA

Natečaj se izvaja na območju Republike Slovenije in se prične z dnem 15. 3. 2018 ob 00:01 uri. Prijave na natečaj se zbirajo do 3. 5. 2018 do 23:59 ure. Med 15. 3. 2018 in 7. 5. 2018 bo potekalo spletno glasovanje, s katerim bo izbranih 7 finalnih ekip. V času od 7. 5. do 19. 5. 2018 bo potekal finalni izbor zmagovalne ekipe, ki ga bo na dogodku (delavnici) 19. 5. 2018 komisija zaključila in dokončno izbrala zmagovalno ekipo. Komisija bo izbrala eno zmagovalno ekipo natečaja, ki bo 20. 5. 2018 objavljena na spletni strani natečaja ter 24. 5. 2018 v oddaji Avtomobilnost na RTV SLO. 

NAVODILA ZA PRIPRAVO PRIJAVE

NAČIN SODELOVANJA

Ekipa se na natečaj prijavi z maksimalno 1-minutnim video posnetkom ter izpolnitvijo prijavnega obrazca na spletni strani www.dunlop-spirit.si

Prijavni obrazec vsebuje osebne podatke vseh članov ekipe, kratko predstavitev ekipe skozi nekaj dodatnih vprašanj, načrtovanje razporeditve finančnih sredstev ter navedbo izbranih lastnih Dunlop izzivov, ki jih bo ekipa opravila na poti. Vsaka ekipa lahko odda samo eno prijavo.

Iščemo ekipo (z najmanj dvema članoma in največ štirimi člani), ki se bo podala na potovanje od Slovenije do Škotske in nazaj z avtomobilom, ki ga za čas potovanja zagotovi organizator. Zmagovalna skupina bo za pot dobila tudi žepnino v vrednosti 7.000 eur (brez DDV), ki je namenjena izključno porabi za stroške potovanja (namestitev, transport, morebitne vstopnine, prehrana), katerih razporeditev na posamezne kategorije opredeli skupina sama.

Odločitev, kako bo ekipa izvedla pot do cilja in skozi katere države se bo podala, je prepuščena ekipi sami, vendar se bo morala na poti soočiti z v naprej določenimi doživetji, hkrati pa bo definirala in izpeljala še dodatne Dunlop izzive po lastnem izboru.

Kateri so dodatni izzivi, ki jih bo ekipa doživela na poti, bo morala napovedati že pri izpolnjevanju prijavnega obrazca.

Zmagovalna ekipa bo doživetja na poti delila prek lastnih kanalov Share Dunlop Spirit ter družabnih medijev, kot je navedeno v nadaljevanju teh pravil.

KAKO PRIPRAVITI PREDSTAVITVENI VIDEO?

Želimo si, da se pri snemanju videa ekipa kar najbolj izkaže v svoji kreativnosti, predvsem pa da gledalce in komisijo prepriča o tem, zakaj kar najbolje pooseblja Dunlopov duh. Ekipa naj bo torej izvirna, zabavna, avanturistična in kreativna, predvsem pa naj pokaže, da bo njeno potovanje do Škotske zares edinstveno.

V video naj ekipa vključi svoja razmišljanja (spodnjim vprašanjem ni potrebno slediti!):

 • V čem vidite Dunlopov duh v vaši ekipi?
 • Kaj vas združuje, povezuje, katere so vaše vrednote na poti?
 • Kako si predstavljate svoje popotovanje »Share Dunlop Spirit avanturo«?
 • Kaj bo vaše poslanstvo« Share Dunlop Spirit avanture«?
 • Kakšno doživetje nam lahko obljubite na poti?

Torej, zakaj bi bila za »Share Dunlop Spirit avanturo« izbrana ravno vaša ekipa.

Video naj bo zaokrožena celota, zgodba, ki nam jo pripoveduje ekipa, naj bo taka, kot bi jo ekipa želela objaviti na svojem družbenem mediju.

Maksimalna dolžina videa je 1 minuta.

NAGRAJEVANJE IZVIRNOSTI

Komisija bo pri izboru zmagovalne ekipe sledila naslednjim kriterijem:

 • Ekipa najbolje pooseblja značilnosti znamke Dunlop: inovativnost, energičnost, želja po odkrivanju, adrenalinskim dogodivščinam, avanturam.
 • Ekipa je podala izviren in vsebinsko bogat predlog okvirne poti popotovanja od Slovenije do Škotske in nazaj.
 • Od ekipe lahko pričakujemo odzivnost, poročanje s poti, tehnično usposobljenost za pripravo video in foto zapisov s poti, veščine uporabe družabnih omrežij, komunikativnost, pozitiven duh in željo po pomoči vsem, ki jih na poti spoznajo.

POTEK NATEČAJA

Natečaj poteka v treh fazah.

1. FAZA: ODDAJA PREDSTAVITVENEGA VIDEA IN PRIJAVA PREK SPLETNEGA OBRAZCA

Ekipe skladno z navodili, zapisanimi v teh pravilih, pripravijo predstavitveni video in ga v obdobju od 15. 3. do 3. 5. 2018 oddajo skupaj z izpolnjenim prijavnim obrazcem na spletni strani www.dunlop-spirit.si.

2. FAZA: SPLETNO GLASOVANJE IN IZBOR 7 FINALISTOV

Izbor 7 finalistov bo potekal prek spletnega glasovanja. Glasovanje se bo pričelo 15. 3. 2018 ob 00:01 in končalo 7. 5. 2018 ob 24:00. Prijavljeni bodo predstavljeni s kratkim videom ter opisom, ki ga bodo pripravili sami. Njihova prijava bo na spletno mesto www.dunlop-spirit.si v sklop glasovanja objavljena v roku 12 ur po oddaji prijave ter bo z objavo takoj na voljo za glasovanje. Rok 12 ur med prijavo in začetkom glasovanja je določen zaradi pregleda prijav, z namenom izločanja vseh moralno spornih, žaljivih ali kako drugače neprimernih oddanih prijav. Uporabniki spletne strani natečaja bodo lahko glasovali za svojega favorita, in sicer tako, da v predstavitvi finalistov pod izbranim kandidatom kliknejo gumb GLASUJ. Med finaliste se bo uvrstilo 7 ekip, ki bodo zbrale največje število glasov preko spletnega glasovanja. V primeru, da bo imelo ob zaključku glasovanja več ekip enako število glasov, bomo finalista/e izbrali s pomočjo naključnega žreba. Žrebanje se bo izvajalo preko spletne aplikacije, ki bo finalista izbrala z naključnim žrebom. Žrebanje ne bo javno in bo potekalo v prostorih Futura DDB d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana.

Spletni brskalnik bo na računalniku ali drugi elektronski napravi shranil podatek o statusu glasovanja. Poleg tega se bo na strežniku shranil tudi podatek o IP naslovu, napravi in brskalniku. Taka kombinacija podatkov določa enega uporabnika in ta uporabnik bo lahko oddal le 1 glas. Uporabnik lahko z eno kombinacijo podatkov sodeluje večkrat, če klikne gumb 'Deli za več glasov'. Če ima uporabnik v lasti še kakšno drugo napravo ali ima na napravi nameščenih več brskalnikov, kar pomeni tudi drugačno kombinacijo podatkov, lahko tudi na tej napravi in/ali brskalniku sodeluje največ 1x, vendar pa zaradi preprečitve izkoriščanja in zlorab uporabniki iz istega IP naslova lahko za ekipo sodelujejo največ 8x. Iz enega IP naslova bomo torej upoštevali le po 8 glasov, vse dodatne (iz istega IP naslova) pa bomo izbrisali že med glasovanjem ali ob zaključku glasovanja. Vsi glasovi, oddani po zaključku glasovanja (kasneje kot 7. 5. ob 24:00), ne bodo veljavni in bodo odstranjeni.

Prepovedana je uporaba kakršnihkoli nezakonitih pripomočkov, računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo, škodovalo ali omogočilo zlorabo glasovanja oz. natečaja.

Rezultat spletnega glasovanja je dokončen in nepreklicen. Pritožba na uvrstitev v seznam 7 finalistov na podlagi teh pravil ni mogoča.

7 finalistov oz. ekip v finalu bo objavljenih na spletni strani natečaja www.dunlop-spirit.si na dan 8. 5. 2018.

3. FAZA: IZBOR ZMAGOVALNE EKIPE

7 finalistov, ki jih bo izglasovala publika s pomočjo spletnega glasovanja, bo komisija podrobno pregledala in jih tudi osebno spoznala na delavnici, namenjeni spoznavanju tehničnih veščin, osebnosti, komunikativnosti in sposobnosti sodelovanja finalistov. Delavnica se bo izvedla 19. 5. 2018, na njej pa bo komisija izbrala eno zmagovalno skupino. Zmagovalna skupina bo na spletni strani organizatorja objavljena 20. 5. 2018, v oddaji Avtomobilnost na RTV SLO pa 24. 5. 2018.

Čas za izvedbo »Share Dunlop Spirit avanture« je določen v mesecih avgust ali september 2018, natančen datum se določi v dogovoru izbrane ekipe in organizatorja.

OBVEZNOSTI IN NALOGE ZMAGOVALCA

Od zmagovalne ekipe pričakujemo tesno sodelovanje z organizatorjem. Po razglasitvi zmagovalca bo organizator ekipo povabil na srečanje, na katerem se bomo natančno dogovorili o poteku sodelovanja, izvedbi potovanja, časovnih okvirih ter obveznostih zmagovalca.

Med obveznosti zmagovalne ekipe štejemo:

 • Redno oz. ažurno poročanje s potovanja, ki vključuje: pripravo potovalnih video in foto utrinkov ob vsakem opravljenem Dunlopovem izzivu ter ob ostalih ključnih prelomnicah potovanja (odhod, prihod, povratek). Ekipa bo s potovanja v skladu z dogovorom z organizatorjem ter pravili nagradnega natečaja redno poročala o svojih dogodivščinah preko družbenih omrežij (YouTube, Facebook in Instagram profil projekta).
 • Sodelovanje v komunikaciji z mediji, ki vključuje: prisotnost na novinarskih srečanjih oz. konferencah, potopisih in razstavah natečaja, podajanje izjav za medije (tiskane in elektronske), fotografiranje za potrebe medijskih objav ipd.
 • Sodelovanje pri pripravi ostalih video in foto vsebin za potrebe splošnih objav na spletni strani natečaja (predstavitev zmagovalne ekipe s fotografijami in video izjavami ipd.).
 • Osebno promocijo znamke Dunlop, ki vključuje: nošenje oblačil in ostale Dunlopove opreme na potovanju, fotografiranje v Dunlopovih oblačilih, omenjanje Dunlopa v komunikaciji z lokalno skupnostjo oz. domačini na poti ipd.

NAGRADE IN NAGRAJEVANJE

Organizator nagradnega natečaja bo zmagovalni ekipi podelil nagrado v višini 7.000 eur. Nagrado prejme celotna ekipa in je namenjena izključno za izvedbo potovanja »Share Dunlop Spirit avanture« od Slovenije do Škotske, v časovnih rokih med avgustom in septembrom 2018 (točen datum začetka in konca potovanja se določi naknadno). Potovanje lahko traja skupaj maksimalno 21 dni. Podeljena bo natanko ena nagrada, ki je ni mogoče zamenjati za denar ali katerokoli drugo nagrado ali prenesti na nekoga drugega.

Poleg finančne nagrade bo zmagovalna ekipa prejela tudi naslednjo Dunlopovo opremo, namenjeno potrebam potovanja, ki jo mora po opravi potovanja vrniti organizatorju:

 • Dunlopova oblačila za potrebe označbe ekipe Dunlopove avanture Share Dunlop Spirit
 • Dunlopova Go pro kamera za potrebe dokumentiranja dogajanja z video in foto zapisi, ki jo bo imela ekipa na voljo v času potovanja.
 • Avtomobil, ki ga bo zmagovalna ekipa imela na voljo v času potovanja.

IZKLJUČITEV IZ NAGRADNE IGRE

Organizator si pridržuje pravico, da vse nepopolne prijave izloči. Prav tako lahko organizator v primeru, da zazna kakršnekoli nepravilnosti v sodelovanju udeležencev, tako ekipo brez opozorila odstrani iz sodelovanja v natečaju.

Izključene bodo tudi tiste ekipe, katerih člani bodo za namen spletnega glasovanja uporabljali kakršnekoli nezakonite pripomočke, računalniške kode, škodljive programe ali karkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo, škodovalo ali omogočilo zlorabo glasovanja oz. natečaja. Iz natečaja bodo izključene tudi tiste ekipe, pri katerih bo ugotovljeno, da je bilo spletno glasovanje opravljeno s pomočjo nezakonitih pripomočkov, in sicer ne glede na to, ali je bilo tako glasovanje opravljeno z vednostjo ali brez vednosti izključene ekipe. V primeru izključitve od sodelovanja v natečaju se lahko zmagovalni ekipi naknadno odvzame nagrada oz. se od nje že izročena nagrada zahteva nazaj.

Če je bila za nagrado izbrana zmagovalna ekipa, katere člani in/ali ekipa kot celota ne izpolnjuje pogojev za udeležbo v natečaju oziroma ne izpolnjuje pogojev za prevzem nagrade, odklonijo prevzem nagrade ali organizator pri članih ali ekipi ugotovi nepravilnosti v postopku sodelovanja, se nagrada podeli drugouvrščeni ekipi po izboru komisije.

Nadalje si organizator pridržuje pravico, da iz sodelovanja izključi ekipo oziroma ji ne podeli nagrade, če:

 • člani zmagovalne ekipe in/ali zmagovalna ekipa ne izpolnjujejo pogojev za prevzem nagrade,
 • se ugotovi, da je član zmagovalne ekipe in/ali zmagovalna ekipa v natečaju sodelovala v nasprotju s pravili,
 • se pojavi dvom o avtorskih pravicah do materialov, prijavljenih na natečaj,
 • se pojavi dvom o istovetnosti podatkov,
 • se ugotovi, da je član zmagovalne ekipe in/ali zmagovalna ekipa v glasovanju sodelovala v nasprotju s pravili.

Ob navedbi nepopolnih, nepravilnih ali neresničnih podatkov ima organizator tako ekipo pravico izključiti iz sodelovanja v natečaju oziroma jo iz natečaja izključiti.

PREVZEM NAGRADE

Pogoj za pridobitev nagrade je, da udeleženci (tj. vsi člani ekipe) soglašajo s temi pravili in izpolnjujejo pogoje za udeležbo v natečaju. O podrobnih pogojih prevzema nagrade bo zmagovalna ekipa obveščena po zaključku natečaja po elektronski pošti ali osebno. Zmagovalna ekipa mora nagrado prevzeti v 7 dneh po obvestilu organizatorja oziroma na prvem srečanju z organizatorjem, ki ga organizira organizator natečaja.

Če člani zmagovalne ekipe in/ali zmagovalna ekipa ne izpolnjujejo s temi pravili določenih pogojev za prevzem nagrade ali sprejem nagrade odklonijo, se šteje, da nagrade ne želijo sprejeti in je tako organizator v razmerju do zmagovalne ekipe prost vseh obveznosti po tem natečaju. Hkrati organizator natečaja pridobi pravico razpolaganja z nagrado in jo podeliti drugouvrščeni ekipi po izboru komisije. In tako do tistega, ki nagrado sprejme.

Davčna obravnava denarnih nagrad

Organizator bo za člane zmagovalne ekipe od navedene vrednosti nagrade odvedel akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi. Dohodek, ki ga predstavlja dobitek v naravi, se v skladu s 105. členom Zakona o dohodnini (ZDoh-2) opredeljuje kot drugi dohodek. Organizator v skladu z Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2) in 108. členom ZDoh-2 za nagrade, ki presegajo vrednost 42 EUR, obračuna, odtegne in plača davčni odtegljaj v višini 25 % dohodka obenem z izročitvijo dobitka dobitniku.

Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme člana zmagovalne ekipe. Slednji je prav tako odgovoren za plačilo morebitnih drugih davčnih obveznosti ali kakršnihkoli drugih stroške, vezanih na nagrado.

Člani zmagovalne ekipe so kot zavezanci za dohodnino dolžni organizatorju pisno predložiti natančne osebne podatke: ime in priimek, naslov, davčno izpostavo in svojo davčno številko, in sicer v roku, ki ga bo določil organizator. Če posamezen član zmagovalne ekipe organizatorju teh podatkov ne posreduje v zahtevanem roku, zmagovalna ekipa od organizatorja ni upravičena zahtevati izročitve nagrade. Organizator je v teh primerih prost vseh obveznosti do zmagovalne ekipe, ki izhajajo iz teh pravil.

OSTALI POGOJI IN DOLOČILA

AVTORSKE PRAVICE PRIJAVLJENIH PREDSTAVITVENIH VIDEOV TER FOTO IN VIDEO ZAPISOV S POTOVANJA

Udeleženec natečaja jamči, da je predstavitveni video njegovo avtorsko delo oz. delo njegove ekipe oz. da je s strani avtorja pridobil vsa potrebna soglasja v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) za javno objavo.

Udeleženec natečaja oz. njegova ekipa v primeru, da je njegov predstavitveni video uvrščen med 7 finalistov, organizatorju neodplačno in časovno neomejeno dovoljuje predelavo videa za potrebe predstavitve v finalnem naboru na spletni strani natečaja, prilagoditev za potrebe priprave video trailerja/napovednika potovanja in povzetka natečaja, ki ga organizator objavi na svojem YouTube kanalu ter spletni strani ter ostalih kanalih družbenega omrežja organizatorja, v vseh medijih, ki so v domeni organizatorja, v vseh sredstvih javnega obveščanja ter na svetovnem spletu za namene promocije natečaja in za namene promocije organizatorja natečaja ter njegovih storitev.

Zmagovalna ekipa natečaja organizatorju neodplačno in časovno neomejeno dovoljuje predelavo s potovanja posredovanih fotografij in video zapisov, za potrebe objav na spletni strani natečaja ter ostalih kanalih družbenega omrežja organizatorja, v vseh medijih, ki so v domeni organizatorja, v vseh sredstvih javnega obveščanja ter na svetovnem spletu za namene promocije natečaja in za namene promocije organizatorja natečaja ter njegovih storitev. 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za:

 • nedelovanje spletne strani natečaja na naslovu www.dunlop-spirit.si, ne glede na razloge za nedelovanje,
 • nedelovanje spletne strani natečaja, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitev spletne strani,
 • kakršnekoli posledice, ki bi jih udeleženec utrpel zaradi sodelovanja v natečaju, na katere organizator in tehnični izvajalec nimata vpliva,
 • kakršnekoli nezgode, zdravstvene težave, posledice, nevšečnosti in druga stanja, ki se zgodijo na potovanju.

Udeleženec natečaja je v celoti odgovoren za posredovano vsebino. Udeleženec natečaja se zavezuje, da ne bo v nobenem primeru posredoval v objavo vsebin:

 • na katerih bodo tretje osebe, ki z namenom uporabe foto in video posnetkov niso seznanjene,
 • ki bodo vsebovale kakršnekoli podrobnosti, zaradi katerih ali na podlagi katerih bi bile lahko prizadete katerekoli pravice tretjih oseb,
 • ki bi lahko povzročile kakršnokoli škodo ali bi bile v nasprotju z veljavno zakonodajo, predpisi in moralo.

Udeleženec natečaja se obveže, da bo sam uredil stroške nezgodnega zavarovanja in zdravstvenega zavarovanja v tujini ter skrbel za svojo varnost na potovanju. Zmagovalna ekipa se na potovanje odpravi na lastno odgovornost.

Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnihkoli obveznosti do udeleženca natečaja vsebin, ki so v nasprotju s temi pravili, ne objavi ali jih umakne s spletnega mesta in udeleženca, ki je vsebino prijavil, in njegovo ekipo izloči iz natečaja. Če organizator prejme pritožbo zaradi že objavljene vsebine, ima pravico, da jo brez obvestila in obveznosti do avtorja odstrani s spletne strani in izloči iz natečaja.

Udeleženec natečaja, ki prijavi vsebino, je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerimkoli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami. 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Vsi osebni podatki, pridobljeni od udeležencev v natečaju, so varovani v skladu s temi pravili in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter internimi pravili organizatorja glede varovanja osebnih podatkov. Organizator se zavezuje, da bo osebne podatke udeležencev uporabljal izključno za spodaj navedene namene.

S prijavo v natečaj se udeleženec strinja s tem, da se njegovi osebni podatki obdelujejo za spodaj navedene namene. Neposredovanje podatkov oziroma nestrinjanje s posredovanjem podatkov ima za posledico izločitev iz sodelovanja v tem nagradnem natečaju.

Za udeležence, ki so mlajši od 15 let, mora prijavo v natečaj in s tem soglasje za obdelavo osebnih podatkov podati tudi starš oziroma skrbnik.

Udeleženci natečaja s prijavo v natečaj izrecno soglašajo, da organizator natečaja njihove osebne podatke, ki jih udeleženci posredujejo v okviru udeležbe v natečaju, uporabi za potrebe izvedbe natečaja skladno s temi pravili, zlasti pa za namen spletnega glasovanja, obveščanja udeležencev o uvrstitvi med 7 finalistov in objave na spletni strani, za namen izvedbe delavnice, za namen obveščanja in podelitve nagrade ter za namen objave zmagovalne ekipe na spletni strani in v oddaji Avtomobilnost na RTV SLO.

Člani 7 finalnih skupin in zmagovalne ekipe organizatorju natečaja izrecno dovoljujejo objavo svojih osebnih podatkov (imena in priimka, kraj bivanja), fotografij in posnetkov iz delavnice ter iz podeljevanja nagrade v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih natečaja, prevzema nagrade in za namen drugih promocijskih aktivnosti organizatorja natečaja.

Organizator lahko osebne podatke udeležencev, in sicer ime in priimek ter elektronski naslov, uporablja tudi za namene neposrednega trženja svojih izdelkov po elektronski pošti. To bo organizator storil le, če se bo udeleženec ob prijavi na natečaj izrecno prijavil tudi na prejemanje E-novic s potrditvijo polja.

Osebni podatki udeležencev se zbirajo samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje uporabljeni, največ pa za obdobje 1 meseca po zaključku natečaja, tj. po podelitvi nagrade. Osebni podatki članov zmagovalne ekipe se obdelujejo ves čas trajanja potovanja in še ves čas, ko je možno zakonsko varstvo pravic posameznikov. Po tem času jih bo organizator trajno izbrisal. Osebni podatki udeležencev, ki so se prijavili na prejemanje E-novic, se obdelujejo do preklica.

Organizator pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril nepooblaščenim tretjim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe natečaja.

Udeleženec ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

Udeleženec lahko soglasje za pošiljanje oglasnih sporočil na njegov elektronski naslov kadarkoli prekliče, tako da pošlje zahtevo na elektronski naslov Public_relations@goodyear.com. O pravici do odjave bo organizator obvestil udeleženca ob vsakokratnem pošiljanju oglasnih sporočil. Z odjavo od pošiljanja oglasnih elektronskih sporočil bo organizator prenehal uporabljati osebne podatke za namen neposrednega trženja. 

DOSTOP DO PRAVIL NATEČAJA

Pravila natečaja so objavljena na spletni strani www.dunlop-spirit.si v zavihku »O natečaju« ter vseskozi dostopna in dana na vpogled vsem udeležencem.

S sodelovanjem v natečaju udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s pravili natečaja in jih tudi sprejemajo ter se z njimi strinjajo. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski bodisi katerikoli drugi obliki.

SPLOŠNE DOLOČBE

Organizator ne bo upošteval zapoznelih in nepopolnih prijav v natečaju. Odločitev organizatorja natečaja o vseh vprašanjih v zvezi z natečajem je dokončna in velja za vse udeležence.

Organizator natečaja si pridržuje pravico do sprememb teh pravil, če to zahtevajo pravni, tehnični ali komercialni razlogi. O vseh morebitnih spremembah teh pravil bo organizator udeležence obvestil z objavo na spletni strani www.dunlop-spirit.si. V takšnem primeru organizator udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo, ki jim je nastala zaradi spremembe in/ali neseznanitve s spremembo teh pravil. Nadaljevanje sodelovanja v natečaju po objavi morebitnih sprememb pravil, se šteje za sprejem in strinjanje s spremembami. Če se udeleženec s spremembami ne strinja, se lahko odjavi od sodelovanja v natečaju tako, da pošlje odjavo na elektronski naslov organizatorja: public_relation@goodyear.com.

Za vse morebitne spore iz naslova natečaja, ki jih ni mogoče rešiti sporazumno, je stvarno pristojno sodišče v Kranju.

Ta pravila začnejo veljati z dnem sprejema: 15.3.2018

Organizator nagradne igre: Goodyear Dunlop Sava Tires d.d.


Ne zamudite divjih,
ekskluzivnih in pestrih
dogodivščin naših
popotnikov!

Spremljaj Dunlopove popotnike na njihovem nepozabnem in divjem raziskovanju Škotske